با حضور آقای دکتر خجستهمهر معاون محترم وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، دیگر مدیران عامل شرکتهای نفتی از جمله آقای مهندس دانشی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، آقای دکتر گلپایگانی مدیرعامل شرکت ملی حفاری، آقای مهندس عذاری مدیرعامل محترم شرکت نفت و گاز اروندان و آقای دکتر قیم مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان، امام جمعه شهرستان آبادان و دیگر مسئولین استانی و شهری مراسم بزرگداشت 16 آذر، روز دانشجو در سالن آمفی تئاتر دانشکده نفت آبادان برگزار گردید.
این مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی آغاز شد.
در ابتدای این مراسم آقایان سجاد اسدیان نمایندهی بسیج دانشجویی، امیرحسین حیاتالغیبی نماینده انجمن علمی و شایان ایزدیار نماینده شورای صنفی دانشجویان دانشکده نفت آبادان به بیان مشکلات، مسائل و دغدغههای دانشجویی دانشجویان دانشگاه صنعت نفت پرداختند.
در ادامه آقای دکتر محمد چهاردولی رئیس دانشگاه صنعت نفت ضمن عرض خیر مقدم به آقای دکتر خجستهمهر و دیگر مهمانان محترم و تبریک روز دانشجو، حضور معاون وزیر نفت و سایر مدیران عامل شرکتهای نفتی که همگی از فارغالتحصیلان دانشگاه صنعت نفت هستند را نشان دهنده اهمیت جایگاه این دانشگاه برای وزارت نفت دانستند و تشریح کردند که ارتباط دانشگاه صنعت نفت با وزارت نفت یک نمونه موفق ارتباط دانشگاه و صنعت است و افزودند: با توجه به گذشتهی درخشان دانشگاه صنعت نفت در 9 دهه تربیت نیروهای متخصص و حل مشکلات صنعت نفت؛ تمام پتانسیلها را برای احیای دانشگاه بسیج خواهیم کرد.
دکتر چهاردولی ضمن تشکر از دغدغههای بجای دانشجویان عزیز، این سخنان را ناشی از تعهد دانشجویی دانستند و اظهار کردند که از شروع خدمت دولت فعلی علیالخصوص از زمان مدیریت آقای دکتر خجستهمهر نگاه ویژهای به دانشگاه صنعت نفت شده است و انشالله حضور امروز ایشان نیز در آینده برکات خود را نشان خواهد داد.
رئیس دانشگاه صنعت نفت با اشاره به آخرین جلسه هیئت امناء که با حمایتهای ویژه معاونین وزیر همراه بود افزودند: در آن جلسه مجوز جذب هیئت علمی در قالب قوانین و مقررات اداری و استخدامی وزارت نفت اخذ شد که پس طی شدن فرایندهای قانونی این کار انجام خواهد شد.
ایشان در ادامه به ظرفیتهای ویژهی دانشجویی اشاره کردند و اضافه کردند که به پشتوانه همین انرژی دانشجویی اساسا ماهیت دانشگاه را بازتعریف خواهیم کرد و یک ماموریت جدید برای دانشگاه در نظر خواهیم گرفت که در قالب این ماموریت نیازهای آینده صنعت نفت و نیازهای فوری آن را بشناسیم و در راستای رفع آن بکوشیم. ایشان در ادامه به اهمیت اقتصاد دانشبنیان در شرایط فعلی پرداختند و اشاره کردند که دانشگاه در این راستا اقدام به تاسیس مراکز نوآوری و کارآفرینی در دانشکدهها نموده است و در نظر دارد ضمن ماموریتگرا کردن این مراکز، یکی از مراکز نوآوری و کارآفرینی را به تحول دیجیتال و علم داده در صنعت نفت اختصاص دهد.
محمد چهاردولی ضمن تشریح فضای منطقهای و ظرفیتهای امور بینالملل دانشگاه صنعت نفت، در خصوص فعالیتهای صورت گرفته در دوره مدیریت جدید دانشگاه بهویژه امضا تفاهمنامه با دو دانشگاه بصره در خصوص نفت و انرژی و تبادل دانشجو و هیئت علمی توضیحاتی ارائه کردند.
در ادامهی مراسم آقای دکتر خجستهمهر معاون محترم وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ضمن تبریک روز دانشجو گفتند: امیدوارم این روز منشا پویایی و اثرگذاری برای جامعه علمی کشور باشد. ایشان دانشگاه صنعت نفت را یک دانشگاه ریشهدار و یک میراث علمی کهن برای کشور دانستند که بسیاری از مفاخر کشور، فارغالتحصیل این دانشگاه بوده و نقش اثرگذار و بیبدیلی در رشد و پیشرفت کشور داشتند و خالق دستاوردهای بزرگ وزارت نفت هستند.
ایشان یاد و خاطره شهیدان دانشگاه علیالخصوص وزیر شهید مهندس محمدجواد تندگویان را گرامی داشتند و گفتند آرامش، توان علمی و اقتصادی را مرهون خون شهدائیم.
دکتر خجستهمهر اظهار داشتند: دانشگاه زیر ساخت پیشرفت، آبادانی و اقتدار اقتصادی کشور است و با اشاره به بیانات رهبری گفتند: ایران قوی یک دانشگاه قوی را طلب میکند و برای تقویت این دانشگاه از هیچ تلاشی دریغ نمینمائیم. دانشجویان سرمایه ملی ما هستند و دانشگاه مهمترین محل برای تولید علم و دانش است و تمام سخنان دانشجویان بدلیل تعصب دانشجویان به این مسئله است.
ایشان ضمن اشاره به اهمیت ارتباط دانشگاه با صنعت افزودند: ما باید به کمک علم و دانش توسط دانشگاههای کشور چالشها را به دست خودمان رفع و چالشهای صنعت نفت را به فرصتهای فناورانه تبدیل کنیم. به دلیل جذب نشدن نیروی متخصص شاهد حدود ۱۰سال عقب ماندگی در صنعت نفت بودهایم که به دنبال آن هستیم هرچه سریعتر جبران شود.
معاون محترم وزیر نفت به جایگاه ویژهی دانشگاه صنعت نفت و پتانسیلهای منطقهای این دانشگاه اشاره کردند و افزودند: این دانشگاه باید مرجع حل مشکلات صنعت نفت باشد. در این راستا به دنبال تاسیس مرکز جامع ازدیاد برداشت در دانشگاه صنعت نفت هستیم. ایشان به تلاشهایی برای تضعیف جایگاه این دانشگاه در گذشته نیز پرداختند و اضافه کردند: علیرغم اینکه در دههی گذشته در حق این دانشگاه ظلم شده است و مورد بیمهری قرار گرفته است، خوشبختانه در دولت فعلی همه وزارت نفت به رهبری وزیر محترم نفت که دانش آموخته دانشگاه صنعت نفت است در کنار این دانشگاه هستیم و حمایتهای عملی نیز در این راستا انجام شده است که برای مثال در اولین گام جهت جذب حدود ۱۲۰۰ نفر از دانشجویان و فارغالتحصیلان رتبه الف در شرکت ملی نفت اقدام شد و این عزیزان در حال حاضر مشغول به خدمت هستند.
ایشان در ادامه افزودند: برای احیای دانشگاه صنعت نفت باید ابتدا اعضای هیئت علمی مورد نیاز جذب شود و آزمایشگاههای دانشگاه بروزرسانی و تجهیز شوند که در این مهم هیچگونه مضایقهای نخواهیم داشت و برای اینکه هویت تاریخی این دانشگاه حفظ شود منابع مالی مورد نیاز نیز از سوی وزارت نفت اختصاص داده خواهد شد.
مدیرعامل محترم شرکت ملی نفت ایران با اشاره به این که دانشگاه صنعت نفت یک دانشگاه ملی است، اضافه کردند: با تقویت این دانشگاه کل جامعه علمی کشور را تقویت کردهایم. ما باید توان بالقوه را به توان بالفعل تبدیل کنیم. دانشگاه صنعت نفت باید مرکز راهبری برنامهریزی صنعت نفت باشد. بایستی پایان نامههای این دانشگاه نیاز صنعت نفت را پوشش دهد بدلیل نقصان در ارتباط صنعت با دانشگاه باید درهای بخشهای نفتی به روی دانشجویان باز شود و انشاالله به زودی شاهد تغییرات چشمگیر مثبتی در این دانشگاه باشیم که مصوبه هیئت مدیره در خصوص بورس پژوهشی را به دانشجویان دکترا خواهیم داشت.
در پایان این مراسم نیز از دانشجویان فعال فرهنگی و نخبه با هدا لوح تقدیر، تجلیل شد.
در ادامهی برنامه، جلسهی هیئت رئیسهی دانشگاه با حضور آقای دکتر خجسته مهر، مدیران عامل شرکتهای ملی مناطق نفتخیز جنوب، ملی حفاری، نفت و گاز اروندان و پالایش نفت آبادان و سایر مدیران شرکتهای نفتی حاضر در سالن جلسات دانشگاه برگزار شد.