/  2
عنوان : موفقیت یكی از شركت‌های مركز رشد دانشگاه صنعت نفت در ساخت گریت‌بار مورد نیاز صنعت فولاد
 ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
منبع خبر : مركز رشد واحدهاي فناور نفت و گاز دانشگاه

شركت ريخته‌گري پولاد فجر كه از سال 1393 به مديريت آقاي مهدي پورملكي در مركز رشد دانشگاه صنعت نفت مستقر مي‌باشد، موفق به طراحي و ساخت گريت‌بار مورد نياز در فرآيند عملياتي صنعت فولادسازي گرديد.
پالت‌هاي واحد گندله‌سازي صنعت فولاد شامل قطعات سنتر پارت، اندكستينگ، گريت‌بار، سايد وال‌هاي ديواره، چرخ و محور، پليت‌هاي جانبي، پيچ و مهره‌هاي مخصوص از جنس فولاد كم آلياژ و مقاوم در برابر خزش با وزن حدود 10 تن است كه شركت ريخته‌گري فولاد فجر اهواز بنا به سفارش شركت فولاد خوزستان، اقدام به طراحي و ساخت قطعه گريت‌بار از جنس فولاد نسوز گرديده است. 220 عدد از اين مجموعه قطعات در محدوده‌اي به طول 100 متر به صورت پيوسته در خط قرار مي‌گيرند. اين پالت‌ها در مرحله اول، گندله را بارگيري و سپس به قسمت پخت كوره مداوم در حرارت حدود 900 تا 1100 درجه سانتيگراد حمل نموده و در انتها بر روي صفحات خنك‌كن ريخته شده تا در جهت احياي آهن اسفنجي آماده گردند.
گفتني است شركت فولاد خوزستان متشكل از سه واحد اصلي توليد براي عرضه محصولات مياني و نهايي است كه شامل:
1-كارخانجات گندله‌سازي: شامل دو مدول گندله‌سازي، هر يك به ظرفيت اسمي 3/1 ميليون تن گندله در سال است. سالانه بالغ بر شش ميليون تن گندله سنگ آهن از پودر تلغيظ شده در اين كارخانجات توليد مي‌شود.
2-كارخانجات احياء مستقيم: در اين بخش، گندله‌هاي سنگ آهن به آهن اسفنجي (آهن احياء مستقيم) تبديل مي‌شوند. در اين بخش در حال حاضر سه مدول ميدركس با مجموع ظرفيت 1/85 ميليون تن وجود دارد كه دو مدول زمزم با ظرفيت 800 هزار تن و زمزم دوم با ظرفيت يك ميليون تن در سال مشغول توليد مي‌باشند. مدول‌هاي زمزم بر اساس فناوري بومي شده ميدركس و توسط كارشناسان داخلي طراحي و نصب شده‌اند.
3-بخش فولادسازي: در اين بخش، محصولات نهايي شركت يعني شمش 1 و تختال 2 از آهن اسفنجي توليد مي‌شود. بخش فولادسازي متشكل از شش كوره قوس الكتريكي، چهار كوره پاتيلي، دو ماشين دو خطه ريخته‌گري تختال، 3 ماشين 6 خطه شمش و تاسيسات جمع آوري غبار فولادسازي مي‌باشد.