عنوان : آیین تودیع و معارفه رئیس پیشین و سرپرست دانشگاه صنعت نفت برگزار گردید
 ۱۳۹۶/۱۱/۰۸

آیین تودیع آقاي دكتر عبدالنبي هاشمي، رئیس پیشین و معارفه آقاي دكتر كريم سلحشور، سرپرست دانشگاه صنعت نفت صبح روز شنبه مورخ 7 بهمن ماه سال جاري با حضور مهندس حبيب‌اله بيطرف معاون وزير نفت در امور مهندسي، پژوهش و فناوري و ديگر مسئولين و مقامات وزارت نفت و دانشگاه صنعت نفت برگزار شد.

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت: این دانشگاه باید در زمره دانشگاه‎های رده اول در سطح ملی قرار گیرد و در بلندمدت به دانشگاهی مطرح در سطح جهانی بدل شود.
حبیب‎اله بیطرف در اين مراسم، ضمن قدردانی از زحمات دلسوزانه دکتر هاشمی، دکتر سلحشور را به دلایل مختلف از جمله آشنایی با حوزه منابع انسانی وزارت نفت، تحصیل در دانشگاه صنعت نفت و سابقه مدیریت و فعالیت به عنوان عضو هیات علمی و استاد تمام این دانشگاه و همچنین مسئولیت‌پذیری و پرکاری، بهترین گزینه برای سرپرستی دانشگاه صنعت نفت عنوان کرد.
وی با اشاره به سبقه طولانی دانشگاه صنعت نفت عنوان کرد: بیش از ۶۰ سال سابقه فعالیت، آن هم در ارائه رشته‎های تخصصی صنعت نفت، اعتبار و سرمایه‌ای ویژه‎ برای دانشگاه کسب کرده است و به دلیل همین سابقه و نقش موثر، فارغ‎التحصیلان بسیاری از این دانشگاه در سال‎های گذشته در بخش‎های مختلف صنعت نفت مشغول به کار شده‌اند.
بیطرف در این نشست ضمن تشریح سیاست‎های مدنظر وزارت نفت درباره دانشگاه صنعت نفت، بر ضرورت ارتقای سطح کیفی این مجموعه تاکید کرد و در عین حال که سابقه درخشان دانشگاه صنعت نفت را مورد اشاره قرار داد، یادآور شد: نمی‌توان امروز صرفاً با استناد به سوابق گذشته اقدام کرد. دانشگاه صنعت نفت در شرایط حاضر هم باید جزو بهترین‎ها قرار گیرد.
وی در توضیح بیشتر گفت: دانشگاه صنعت نفت زمان مدیدی از بهترین دانشگاه‎های کشور در آموزش رشته‎های مرتبط با صنعت نفت بود، اما پس از ورود دانشگاه‎های معتبر کشور به رشته‌های تخصصی صنعت نفت، فضای رقابتی در این زمینه شکل گرفت که لازم است دانشگاه صنعت نفت با تلاش برای ارائه بهترین عملکرد در این رقابت، برای تبدیل شدن به یکی از دانشگاه‎های رده اول در سطح ملی و حتی در بلندمدت در سطح جهان، تمام تلاش خود را به کار گیرد.
بیطرف در عین حال که به تفاوت‎های دانشگاه صنعت نفت در سال‎های اخیر با دوره‎های قبل اشاره کرد، ادامه داد: وزارت نفت امروز هم با وزارت نفت قبل از انقلاب یا حتی دو دهه پیش متفاوت است، زیرا در سال‌های گذشته بخش عمده‎ای از فعالیت‎های این وزارتخانه در بخش پالایش و پخش و همچنین پتروشیمی‌ها واگذار شده و غالب فعالیت‌‏های این دو بخش دیگر در مالکیت و مدیریت دولت و وزارت نفت نیست.
معاون وزیر نفت با بیان این‌که افزایش سطح کیفی فعالیت‎های دانشگاه صنعت نفت، الزاماتی دارد از جمله ارتقای روش‎های آموزشی و ارائه آموزش‎های ضمن خدمت و آموزش‎های حرفه‎ای و مهارتی از سوی دانشگاه، گفت: لازم است اعضای هیات علمی، زمان بیشتری به فعالیت‎های مرتبط با دانشگاه اختصاص دهند.
بیطرف همچنین بر تقویت رابطه دانشگاه و صنعت تاکید کرد و گفت: این ارتباط نباید اسمی باشد. باید از حضور متخصصان صنعت نفت در کارگاه‎های آموزشی و پژوهشی دانشگاه بهره‎مند شد و در مقابل، هیات علمی دانشگاه هم باید در ارتباط تنگاتنگی با صنعت نفت باشد. دانشگاه‌های دیگر از چنین امتیازی برخوردار نیستند و این شرایط می‌تواند برای دانشگاه صنعت نفت مزیت نسبی ایجاد کند.
بیطرف، ضرورت توجه به سیاست‎ها و اولویت‌های وزارت نفت را هم مورد تاکید قرار داد و افزود: دانشگاه صنعت نفت باید در تطبیق فعالیت‌های آموزشی متناسب با نیازهای وزارت نفت، پیشگام باشد و در تراز علمی مناسبی قرار گیرد.
وی در پایان بار دیگر از خدمات ارزنده دکتر هاشمی قدردانی کرد و با توجه به ویژگی‎های دکتر سلحشور برای تصدی این مسئولیت، عنوان کرد: انتخاب دکتر سلحشور، حجت را بر دانشگاه صنعت نفت تمام کرد و امیدواریم در آینده بیش از پیش، شاهد رشد بالنده این مجموعه باشیم.

حبيب‌اله بيطرف، معاون وزير نفت در امور مهندسي، پژوهش و فناوري

سرپرست دانشگاه صنعت نفت: دانشگاه صنعت نفت بايد بتواند متناسب با نیازهای روز وزارت نفت، نسبت به ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی اقدام کند.

دكتر کریم سلحشور در مراسم معارفه خود به عنوان سرپرست جدید دانشگاه صنعت نفت، با بیان این مطلب افزود: از اساس مدیریت دانشگاه‎های وابسته به دستگاه‏‎های اجرایی به دلیل ویژگی‌های متفاوتی که دارند، سخت و پیچیده است؛ به ویژه که ما در کشور در استفاده از الگوهای دانشگاه‎داری موفق دچار مشکل هستیم.
وی به سابقه فعالیت دانشکده نفت آبادان پیش از انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: این دانشکده در سطح کشور و حتی منطقه ممتاز بود و جایگاهی ویژه داشت؛ طبیعی است که صنعت نفت با داشتن چنین تجربه‎ای از دانشگاه، انتظاراتی از این مجموعه دارد و سختگیرانه‎تر عمل می‎کند.
سلحشور ادامه داد: متاسفانه بعد از انقلاب نتوانستیم در برقراری تعامل مناسب بین دانشگاه، صنعت و دولت موفق عمل کنیم و مدل‎های خوبی در این زمینه ارائه دهیم؛ این در حالی است که طی سالیان گذشته به این نتیجه رسیدیم که کار روی جنبه‎های نظری به تنهایی کفایت نمی‌کند و باید روشی در پیش گیریم که علاوه بر یادگیری مبانی نظری، دانش‎آموختگان در مواجهه با مشکلات واقعی صنعت نیز کارآزموده شوند.
وی با برشمردن برخی چالش‎های نظام آموزشی کشور در مقطع دانشگاهی، یادآور شد: این چالش‎ها در دانشگاه‎های وابسته به دستگاه‌های اجرایی نمود مضاعف پیدا می‎کند و از این رو، مدیریت دانشگاه‎هایی از این دست، سخت و پیچیده است.
سلحشور، دانشگاه صنعت نفت را سرمایه ملی خواند و ابراز امیدواری کرد: تعامل این دانشگاه با صنعت نفت، می‌تواند آینده روشنی را پیش روی این مجموعه قرار دهد.

كريم سلحشور، سرپرست دانشگاه صنعت نفت

در اين جلسه آقاي دكتر عبدالنبي هاشمي از حمايت‌هاي وزارت نفت و همچنين تلاش‌هاي اساتيد و كاركنان در طول دوره‌‌ي مسئوليت خود در دانشگاه صنعت نفت تقدير و تشكر نمود و براي آقاي دكتر كريم سلحشور در سمت سرپرست دانشگاه صنعت نفت آرزوي موفقيت نمود.

عبدالنبي هاشمي؛ رئيس پيشين دانشگاه صنعت نفت