سه‌شنبه, 25 مهر 1396
عنوان : موفقیت یكی از شركت‌های مركز رشد دانشگاه در ثبت اختراع ابزار تشخیص‌گیر رشته‌های حفاری، كنترل شونده با مكانیزم‌های جهت‌یابی
 ۱۳۹۶/۰۷/۱۲
منبع خبر : مركز رشد واحدهاي فناور نفت و گاز دانشگاه
شرکت دانش‌بنیاد آریا ایرانیان به مدیریت آقای حمیدرضا رفیعی‌زاده یکی از شرکت‌های مستقر در مرکز رشد دانشگاه صنعت نفت موفق به اختراع دستگاه "ابزار تشخیص‌گیر رشته‌های حفاری، کنترل‌شونده با مکانیزم‌های جهت‌یابی" گردید، گواهی‌نامه ثبت این اختراع به شماره نامه 037238 الف/89 توسط اداره ثبت اختراعات کشور صادر گردیده است.
لازم به ذکر است در صنعت حفاری چاه‌های نفت زمانی که نیروهای درون‌چاهی مانع بیرون کشیدن رشته حفاری یا ابزارآلاتی که به‌منظور انجام عملیات مشخص در مدت زمان محدود و معینی به درون چاه رانده شده‌اند، می‌گردند، باعث متوقف شدن کل فرآیند حفاری شده که این توقف هزینه‌ها و خطرات بسیاری به همراه دارد، در این هنگام برای تشخیص نقطه‌گیر (Stuck) از ابزاری موسوم به free point tools استفاده می‌شود. این ابزار دارای سنسوری آنالوگ با ضریب خطای بالا و دارای کالیبره دستی با دقت کم و محدود بودن در یک جهت می‌باشد. برای رفع این نواقص، اساس دستگاه اختراع شده توسط شرکت مذکور مبتنی بر استفاده از سنسورهای جهت‌یاب و شتاب‌سنج می‌باشد به گونه‌ای که روند کار کاملاً مکانیزه شده و ابزار با دقت بالا در شش جهت قابلیت کالیبره و اندازگیری دارد و نتیجه کار دقت و اطمینان بالا در انتخاب نقطه‌گیر می‌باشد.