دوشنبه, 3 مهر 1396
رو عنوان : براي نخستين بار؛
عنوان : دانشگاه صنعت نفت با توجه به كیفیت تولیدات علمی، در فهرست دانشگاه‌های موثر دنیا قرار گرفت
 ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
پایگاه شاخص‌های اساسی علم آی.اس.آی (ISI-ESI) فهرست دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی برتر را هر دو ماه یکبار روزآمد می‌کند و به معرفی دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی یک درصد برتر دنیا می‌پردازد كه اطلاعات اين پایگاه نشان می‌دهد که تعداد دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی یک درصد برتر ايران به ۵۰ دانشگاه رسیده است.
رشد کیفیت تولیدات علمی کشور مهمترین عامل افزایش تعداد دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور در جمع موثرترین‌ها است اين رشد یکی از مهمترین عوامل دستیابی به مرجعیت علمی به عنوان اولین بند از سیاست‌های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری (مدظله‌العالي) است.
دانشگاه صنعت نفت به همراه دانشگاه‌های بین‌المللی امام خمینی (ره)، شهرکرد، مازندران و محقق اردبیلی برای اولین بار در فهرست دانشگاه‌های یک درصد برتر دنیا قرار گرفت.
در خرداد ماه ۱۳۹۴ بررسی پایگاه شاخص‌های اساسی علم نشان داد که ۳۰ دانشگاه/پژوهشگاه از جمهوری اسلامی ایران در جمع دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های یک درصد برتر دنیا قرار گرفتند. در آبان ماه ۱۳۹۴ با رشد کیفیت تولیدات علمی در کشور تعداد دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور به ۳۳ مورد افزایش یافت. این رقم در خرداد ماه ۱۳۹۵ به ۳۵ رسید. در دی ماه ۱۳۹۵ بررسی برترین‌ها در ESI نشان داد که این رقم به ۴۳ مورد رسید. در اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ تعداد دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها به ۴۵ مورد رسید. در آخرین بررسی صورت گرفته مشخص شد که تعداد دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور به ۵۰ مورد افزایش یافته است.
در بین دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور، ۱۲ دانشگاه علوم پزشکی، ۴ پژوهشگاه، ۲۲ دانشگاه جامع، ۱۰ دانشگاه صنعتی و دو دانشگاه غیرمتمرکز در جمع موثرترین‌های دنیا قرار گرفتند.
در بین دانشگاه‌های صنعتی کشور، علاوه بر دانشگاه صنعت نفت، دانشگاه‌هاي امیرکبیر، شریف، علم و صنعت ایران، اصفهان، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، نوشیروانی بابل، شاهرود، سهند و شیراز با حفظ جایگاهشان در مقام دانشگاه‌های یک درصد برتر دنیا باقی ماندند.
اين موفقيت را به كليه اساتيد گرانقدر، دانشجويان عزيز و كاركنان گرامي دانشگاه صنعت نفت تبريك عرض مي‌نمائيم.